ROMÂNI CELEBRI … DAR NECUNOSCUTI ÎNCÃ

Putem observa cu stupoare cum chiar unii români afirmã despre locuitorii acestei tãri cã ar fi doar niste „barbari” încã de pe vremea dacilor, care n‑ar fi stiut nici mãcar sã scrie (cum prezintã în unele articole „Academia Catavencu”) si cã românii sunt si acum „codasii Europei”! Astfel de afirmatii pot fi semne de inculturã crasã sau, de cele mai multe ori, de rea‑vointã, ce apare ca un rezultat al oportunismului unor ziaristi care nu urmãresc altceva decât banii care vin din Vest sau de la Est.

Si pentru cã autorii celui mai popular dictionar occidental ‑ Larousse ‑ nu vorbesc deloc de români ca natiune importantã pentru dezvoltarea civilizatiei umane, vom prezenta o serie de inventatori de marcã originari din România, sau personalitãti mondiale de primã mãrime care apartin acestui neam, dar care din pãcate nu sunt cunoscuti, deoarece se pare cã mass‑media româneascã este mult mai preocupatã de cazuri stupide care nu au nici o valoare umanã si nationalã.

* Rachetele expediate de la Cape Kennedy si aripile „Delta” au fost inventate la Sibiu încã din 1555! Onest, Robert Charroux a semnalat acest eveniment, cu toate amãnuntele necesare si cu o fireascã uimire cã „istoria oficialã” a „reusit” sã‑l neglijeze… Racheta spatialã cu trei etaje de carburant solid („model Cape Kennedy”) a fost inventatã în 1529 si trimisã în spatiu cu succes în 1555, în prezenta a mii de spectatori. Performer: Conrad Haas, seful Depozitului de Artilerie de la Sibiu (1550‑1570). Aceastã informatie si urmãtoarele provin dintr‑un vechi manuscris descoperit de prof. Doru Todericiu, în 1961, la biblioteca din Sibiu. Lista inventiilor mentionate în manuscris contine: rachetã cu douã etaje de ardere (1529); rachetã cu trei etaje (1529), baterie de rachetã (1529), cãsutã zburãtoare (1536), experimentarea principiului arderilor necesare la racheta cu mai multe etaje (1555), utilizarea aripioarelor de stabilizare având forma literei delta (1555)…

„Cãsuta zburãtoare”, propulsatã în aer de rachetã, nu era nimic altceva decât anticiparea cabinei spatiale folositã de cosmonauti începând cu anii 50!… În lucrare erau mentionate si pulberile lui Ioan Românul din Alba Iulia.

* Radioactivitatea artificialã a fost descoperitã de o savantã de la Facultatea de Stiinte Bucuresti, si însusitã apoi de Marie Curie (de origine iudaicã) si întrebuintatã pentru distrugere.

Cerând un grad superior la facultate, savanta româncã îi scria regelui Carol al II‑lea:

„Numirea mea s‑ar putea face pe aceeasi cale exceptionalã ca si a domnilor recomandati de dl. Perrin, ca o recompensã a descoperirii radioactivitãtii artificiale, care este a mea si de al cãrui fruct s‑a bucurat d‑na Joliot‑Curie, recomandatã de însusi dl. Perrin pentru Premiul Nobel. (…)Domnul Decan al Facultãtii de Stiinte si o parte din profesori mã sacrificã pentru a nu‑i nemultumi pe dl. Perrin si pe sotii Joliot‑Curie, de care, zic dumnealor, au nevoie.”

Vesnicile „plecãciuni” fatã de cei de afarã, bogati, deci destepti si merituosi! Nedreptãtita savantã înfiintase din proprie initiativã Catedra de Radioactivitate de la Facultatea de Stiinte Bucuresti…

* 1827 ‑ Petrache Poenaru (secretarul lui Tudor Vladimirescu) ‑ este inventatorul stiloului (tocul rezervor).

* 1858 ‑ Bucuresti ‑ primul iluminat cu petrol al unui oras din lume si prima rafinare a petrolului.

* 1880 ‑ Dumitru Vãsescu ‑ construieste automobilul cu motor cu aburi.

* 1881 Alexandru Ciurcu ‑ obtine un brevet din Franta prin care prevede posibilitatea zborului cu reactie.

* 1885 Victor Babes ‑ realizeazã primul tratat de bacteriologie din lume.

* 1886 Alexandru Ciurcu ‑ construieste prima ambarcatiune cu reactie.

* 1887 C. I. Istrate ‑ Friedelina si franceinele.

* 1895 D. Hurmuzescu ‑ descoperã electroscopul.

* 1899 C.I. Istrate ‑ o nouã clasã de coloranti.

* 1900 Nicolae Teclu ‑ bacul cu reglarea curentului electric si gaz.

* 1904 Emil Racovitã ‑ biospeologia

* 1905 Augustin Maior ‑ telefonia multiplã

* 1906, 18.03 ‑ Traian Vuia ‑ avionul cu tren de aterizare pe roti cu pneuri; cu „Vuia I” acesta reuseste prima decolare fãrã sã foloseascã nici un mijloc apãrãtor, numai cu aparate aflate la bord (în fapt, primul avion din istorie).

* 1906 A.A. Beldiman ‑ aparatul hidraulic cu daltã de percutie pentru sondaje adânci.

* 1908 Lazãr Edeleanu ‑ prima rafinare în lume a produselor petroliere cu bioxid de sulf.

* 1908 Acad. Nicolaie Vasilescu ‑ Karpen ‑ „pila Karpen”, care functioneazã încã, neîntrerupt, de aproape 100 de ani!

* 1910 iunie ‑ Aurel Vlaicu ‑ lanseazã primul avion din lume fuselat aerodinamic.

* 1910 Tache Brumãrescu ‑ masina de tãiat sulf.

* 1910 Stefan Procopiu ‑ efectul circular al discontinuitãtilor de magnetism.

* 1910 Gh. Marinescu ‑ tratamentul paraliziei generale.

* 1910 ‑ Henri Coandã reuseste primul zbor al unui avion cu reactie (fabricatie proprie).

* 1910 Ioan Cantacuzino ‑ „fenomenul Cantacuzino” (aglutinarea unor microbi).

* 1913‑1916 Ioan Cantacuzino ‑ vaccinarea antiholericã (metoda Cantacuzino)

* 1916 D. Danielopolu ‑ actiunea hipertensivã a digitalei

* 1918 Gogu Constantinescu ‑ întemeiazã o nouã stiintã: sonicitatea.

* 1920 Emil Racovitã ‑ pune bazele Institutul de Speologie Cluj (primul din lume)

* 1920 ing. Gheorghe Botezatu ‑ a calculat traiectoriile posibile Pãmânt ‑ Lunã, folosite la pregãtirea programelor „Apollo” (al cãror pãrinte a fost sibianul Herman Oberth); el a fost si seful echipei de matematicieni care a lucrat la proiectul rachetei „Apollo” care a dus primul om pe Lunã (ca un fenomen de sincronicitate Apollo a fost unul dintre Gemenii Divini…)

* 1921 Aurel Persu ‑ automobilul fãrã diferential, cu motor în spate (de forma „picãturii de apã”)

* 1921 Nicolae Paulescu ‑ descoperã insulina; pentru cã era un anti‑mason virulent, Premiul Nobel l‑au primit canadienii F. Banting si J.R.J. McLeod pentru aceastã descoperire…

* 1921, decembrie Stefan Procopiu ‑ Fenomenul Procopiu (depolarizarea luminii)

* 1922 C.Levaditi si Sazevac ‑ bismutul ca agent terapeutic împotriva sifilisului.

* 1925 Traian Vuia ‑ generatorul de abur cu ardere în camerã închisã si cu vaporizare instantanee

* 1930 Elie Carafoli ‑ avionul cu aripã joasã

* 1933 Henri Coandã ‑ aerodina lenticularã (farfuria zburãtoare)

* 1938 Henri Coandã – efectul Coandã

* 1938 Henri Coandã ‑ discul volant.

* 1952 Ana Aslan ‑ gerovital H3

O sincronicitate uimitoare a fost sesizatã de unele persoane: vehiculul descris de profetul biblic Ezechiel a fost asemuit cu ingenioasele centuri zburãtoare testate de americani în 1961, dar, desi americanii au fost creditati ca autori ai inventiei, adevãratul inventator este Justin Caprã care, în 1958 a proiectat, realizat si zburat cu un astfel de aparat. Acum, acest aparat a fost îmbunãtãtit si este folosit (cu o autonomie de 30‑40 minute) pentru salvarea rapidã de pe platformele marine si pentru supravegherea zonelor forestiere.

Un crater de pe lunã poartã numele lui…Spiru Haret

Aceasta deoarece savantul român a demonstrat cã axa mare a elipsei pe care se deplaseazã Pãmântul în jurul soarelui este de o mãrime variabilã, creând premisele de bazã ale astrofizicii moderne.

Mai putem semnala existenta unor personalitãti, adevãratele “vârfuri de talie universalã” apãrute dintre minoritãtile din România, în toate domeniile. Un exemplu de prim rang: prof. Herman Oberth, un sas din Sibiu, considerat „pãrintele navigatiei spatiale”si, de asemenea, profesorul lui Werner von Braun, seful programului rachetelor americane „Saturn”.

O altã idee propagatã destul de puternic în societatea româneascã de astãzi este cã, deloc mândri cu originea lor, unii dintre români afirmã cã toate aceste prilejuri de mândrie nationalã tin doar de domeniul trecutului, cã România de astãzi ar fi… o „tarã bolnavã”, fãrã civilizatie, fãrã personalitãti marcante, ea fiind mereu „codasa Europei”

Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite sã‑i tinã pe români „la locul lor”(si depãrtându‑i de traditia si sufletul neamului românesc), teorii stabilite de cei ce se doresc “Atotputernicii Lumii” , Iluminati, sau francmasoni, vom oferi si o serie de realizãri ale geniului românesc ale ultimilor ani:

Dr.fiz. Eugen Pavel, de la Institutul de Fizicã Atomicã de la Mãgurele, a realizat un CD‑ROM (din sticlã) cu o capacitate de stocare de 15.000 ori mai mare decât a unuia obisnuit. Pe 5 astfel de CD‑uri ar putea fi stocatã întreaga Bibliotecã a Academiei Române, iar informatiile ar putea rezista…5.000 de ani!!! În noiembrie 1999, inventia sa a fost premiatã cu medalia de aur la Salonul Mondial al Inventiilor „Bruxelles Europa”, iar autorul doreste cu orice pret producerea de serie în România. Dar forurile din România întârzie la nesfârsit formalitãtile…

‑ Constantin Pascu a realizat în anul 2000, în premierã mondialã, un aparat care purificã aerul în spatiile de locuit: distruge bacteriile din aer, retine praful si fumul de tigarã, atmosfera devenind „ca în salinã sau pe litoralul marin”. Instalarea acestui aparat costa atunci doar 480.000 lei!…

‑ Petricã Ionescu este cel mai important regizor de operã dupã Zefirelli (afirmatie fãcutã de George Astalos, în ian.2001)

‑ România a câstigat Campionatul Mondial de bridge (considerat de multi drept cel mai inteligent joc de cãrti) pe Internet, în 16.11.2000 (107‑75 cu SUA în finalã).

‑ Hackerii români sunt considerati printre cei mai buni (si mai periculosi) din lume. „Distractia” (conform declaratiei lor, ei nu furã informatii, ci doar doresc sã îsi dovedeascã … valoarea) celor „5 magnifici de la Rãsãrit” a obligat CIA sã trimitã o delegatie la Bucuresti… Printre site‑urile “sparte” de ei: US Army, US Air Force, US Navy, NASA, Coast Guard, departamente federale, etc…

‑ La salonul inventiilor de la Geneva (aprilie 2001), România s‑a clasat pe locul I în privinta numãrului de premii obtinute si pe locul II (dupã Rusia) ca numãr de inventii prezentate. Adicã a luat premii pentru toate cele 62 de inventii prezentate (22 premii I; 18 premii II; 22 premii III)!! Delegatia românã s‑a mai întors de la Geneva si cu 4 premii speciale din partea delegatiilor altor tãri, un premiu de creativitate (pentru Ionut Moraru ‑ inventia „Biomer”), Medalia expozitiei si Diploma salonului pentru contributia exceptionalã în promovarea inventiilor.

‑ Prof. Stefania Cory Calomfirescu a primit medalia de aur a mileniului din partea Universitãtii Cambridge (ian. 2001), fiind aleasã si în Consiliul Director al prestigioasei institutii britanice. Posesoare a douã certificate de inovator, autoare a 8 tratate de neurologie, Sefa Clinicii de Neurologie din Cluj‑Napoca este primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. În plus, medicul român a primit si medalia de onoare a mileniului din partea Institutului Biografic American, fiind numitã si în conducerea acestei unitãti.

‑ Dr. Maria Georgescu, eleva prof. Ana Aslan si director al institutului cu acelasi nume, a avut o serie de pacienti celebri: Charlie Chaplin, Leonid Brejnev, Iosip Broz Tito, J.F.Kennedy, Charles de Gaulle, presedintii Suharto si Ferdinand Marcos, generalul Augusto Pinochet (1993), printul Agacan (cu sotia), contele Olivetti, contesa Zwarowskzy, etc.

‑ La olimpiada internationalã de matematicã de la Washington (iulie 2001), elevii români au obtinut o medalie de aur, douã de argint si trei de bronz. Ei sunt din Galati, Arad, Vâlcea si Constanta. Participarea la olimpiade internationale de matematicã si fizicã: 500 de elevi din 83 de tãri…

Mihai Manea, medaliatul cu aur (din Galati) are, la 18 ani, un palmares impresionant: medalii de aur timp de trei ani consecutiv la internationale si Balcaniadã… Fireste, el a fost „racolat” imediat de americani, optând pentru Universitatea din Princetown (SUA)…

‑ Stefan Cosmin Bucã, Maria Popa si Mihai Ivãnescu au fost nominalizati, în vara anului 2001, pentru Premiul Nobel de cãtre institutii din SUA! Primul este student la Economie, ceilalti participã la programe în colaborare cu NASA.

‑ Nicu Mincu din comuna Ivesti (Galati) vindecã diverse boli cu leacuri si ceaiuri preparate din 170 de plante. La 81 de ani, aratã ca la 50, pentru cã, spune el, a descoperit un (secret) elixir al tineretii…

‑ România este pe primele locuri în lume la… exportul de inteligentã. De exemplu, la „Microsoft”, a doua limbã vorbitã este româna, iar la NASA multi dintre specialistii de prim rang sunt tot români…

‑ Radu Teodorescu este proprietarul celei mai renumite sãli de gimnasticã din SUA (Manhattan ‑ New York). Emigrat în 1972, a ajuns cel mai celebru profesor de fitness de peste Ocean, printre clientii sãi numãrându‑se Robert Redford, Cindy Crawford, Candice Berger, Susan Sarandon, Mick Jagger, s.a. Celebrele casete video‑lectii de fitness produse de Cindy Crawford începând din 1992 au fost realizate împreunã cu antrenorul sãu, Radu Teodorescu, care doreste sã înfiinteze în România primul institut din lume de pregãtire a profesorilor de educatie fizicã în fitness pentru adulti…

‑ Nicolae Bãlasa (39 de ani), un inginer mecanic din Dolj, socoteste mental mai rapid decât calculatorul (înmultiri, împãrtiri, ecuatii de gradul II, radicali de ordinul III si IV)! Fost inginer la Uzina Mecanicã Filiasi, din 1994 Nicolae Bãlasa este actualmente somer…

‑ Ion Scripcaru, strungar si lãcãtus mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) nu gãseste de 4 ani, 15.000 USD pentru a‑si realiza inventia epocalã (pânã la proba practicã): motorul care nu consumã nimic! Acesta ar trebui sã functioneze pe baza gravitatiei, fiind în fapt „instalatie mecanicã amplificatoare de putere, capabilã sã transforme forta staticã gravitationalã în lucru mecanic”. „S‑ar închide toate centralele nucleare”, spune el. Numai cã OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Mãrci)a refuzat sã‑i breveteze inventia în lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor. Petre Roman si Ministerul Cercetãrii si Tehnologiei l‑au tratat cu indiferentã (1997), iar sponsorii nu se înghesuie (ca si statul) sã‑i asigure cei 15.000 USD necesari…

‑ Sandu Popescu din Oradea este primul fizician din lume care a reusit teleportarea unei particule. O aplicatie a acestei inventii: criptografia, transmiterea mesajelor secrete. Acest eveniment epocal a avut loc în 4 iulie 1997, în laboratoarele din Bristol (Anglia) ale celebrei firme „Hewlett Packard”. Pe vremea lui Ceausescu, Sandu Popescu a reusit “performanta” de a fi somer în România…

‑ Ioan Davidoni (52 de ani), un bãnãtean sãrac material dar bogat în idei geniale, este un exemplu relevant pentru modul în care ne pierdem cea mai mare bogãtie: inteligenta si inventivitatea. Angajat al fabricii de sticlã din Tomesti (Timis), pentru care a realizat, în câtiva ani, 45 de inventii si inovatii, el a fost disponibilizat când a îndrãznit sã‑si cearã drepturile (o parte din cele 4,3 miliarde de lei economii aduse fabricii la nivelul anului 1995, adicã… de 4 ori greutatea sa în aur!) si apoi a fost reangajat ca muncitor… „din milã”!! Ulterior, Ioan Davidoni a mai realizat douã inventii de exceptie: un recuperator de peliculã de titei si pantofi magnetici antistress ce pot asigura o longevitate de peste 100 de ani… Prima inventie valoreazã miliarde de dolari în Vest, a doua a înregistrat‑o inutil la OSIM, pentru cã atât chinezii cât si americanii i‑au furat si folosit inventia cu un profit imens. De exemplu, în SUA s‑au vândut peste 10 milioane de perechi, cu un profit de peste 1 miliard de dolari… În acest timp, statul român ignorã în continuare o inventie, într‑adevãr de miliarde…

‑ Anonim nãscut la 14.11.1902, în Câmpina este redescoperitorul tratamentului cu luminã. Prietenul sãu, Albert Einstein l‑a avertizat: „Esti un visãtor. Cine crezi cã o sã‑ti permitã sã distrugi întreaga industrie farmaceuticã si sã revolutionezi medicina?” Mai târziu, Elena Ceausescu i‑a propus, prin intermediari, sã‑i cedeze inventia… Pânã la urmã, avea sã ajungã prioritatea neuropatologului Peter Mendel, ca atâtea alte inventii românesti „pierdute” în strãinãtate …

– În 1991, Carol Przybilla a înregistrat la OSIM brevetul unui aparat bazat pe inventia sa mai veche, neconcretizat nici pânã acum. Între timp, principii incluse în tehnologia aparatului au fost utilizate în realizarea hiperboloidului inginerului rus Garin, cu aplicatii militare malefice…

C.P. Carol Przybilla a mai realizat si alte inventii deosebite: turbinã cu combustie internã (1958, vândutã de statul român firmei General Motors), termocompresor frigorific cu circuit închis (1959), motor eliptic, fãrã bielã (vândutã Japoniei si folositã în celebrele motociclete japoneze), armã defensivã antitanc (anii `90).

‑ Justin Caprã este un inventator celebru al României, din pãcate mereu tratat cu indiferentã (chiar ostilitate) de autoritãtile statului, conditii în care nu e de mirare cã unele din inventiile sale (de miliarde de dolari) i‑au fost pur si simplu furate de americani…

În 1956, la nici 25 de ani, Justin Caprã a inventat primul rucsac zburãtor, un aparat individual de zbor. Dupã 7 ani în care „semidoctii savanti” l‑au tratat cu dispret pentru cã era doar tehnician si nu inginer, în 1963, americanii Wendell Moore, Cecil Martin si Robert Cunings au preluat inventia din România si au lansat‑o în fabricatia de serie…

În 1958, Justin Caprã a realizat prima variantã a rachetonautului, cu care s‑a ridicat de la pãmânt la… Ambasada SUA din Bucuresti. Rezultatul: inventia a fost si aceasta furatã si brevetatã în 1962 de Wendell Moore („specializat” deja!), iar inventatorul… a fost arestat de Securitate pentru cã ar fi dorit sã fugã din tarã cu aparatul sãu…

Justin Caprã mai este si realizatorul celui mai mic autoturism din lume, „Soleta”, care consumã … 0,5l/100 km si al unei motorete unicã în lume ce functioneazã cu acumulatori (37 kg, 30 km/h, 80 km autonomie cu o încãrcare).

‑ Mihai Rusetel a inventat motorul cu apã! „Cazul Rusetel”, este elocvent pentru geniul românesc dar si pentru „talentul” cu care ne risipim fortele si putem sã ne pierdem valorile. Proiectul a fost depus la OSIM în 1980 si a fost brevetat în …ianuarie 2001. Pânã atunci, Securitatea l‑a sicanat pentru refuzul de a cesiona inventia statului, iar în februarie 1990, precaut, el a refuzat angajarea ca si consilier tehnic la „Mercedes” (2.500 DM lunar) pentru a nu pierde, eventual, proprietatea inventiei… Motorul sãu se bazeazã, ca principiu de functionare, pe „cazanul Traian Vuia”, inventie folositã încã la locomotivele Diesel‑electrice pentru încãlzirea vagoanelor. Poate fi utilizat în domeniul transporturilor terestre si navale, în locul turbinelor din termocentrale, si chiar a centralelor termoelectrice.

În lume, mai existã douã brevete în domeniu (Japonia si SUA), dar acestea nu depãsesc nivelul locomotivei cu aburi, necesitând combustibil solid sau lichid. „Motorul Rusetel” foloseste drept combustibil doar apa, si are dimensiunile unui motor de Dacie, sursa de energie initialã fiind o banalã baterie de masinã. Datele tehnice preconizate de a patra sa machetã (10 l/100 km consum de apã, 70 km/h viteza maximã) pot fi îmbunãtãtite la realizarea prototipului: un motor cu apã montat pe o Dacie 1310. Directorul general al Uzinelor Dacia, ing.Constantin Stroe, care cunoaste acest proiect chiar din 1980, a afirmat cã este dispus sã ajute inventatorul cu orice are nevoie pentru realizarea prototipului si a declarat, încântat. „Reusita ar fi un miracol, si cred cã în asemenea caz ar trebui sã se inventeze pentru acest om Premiul Super‑Nobel”.

(Material preluat din reteaua de internet)

Reclame

5 responses to “ROMÂNI CELEBRI … DAR NECUNOSCUTI ÎNCÃ

 1. ing. fiz. Gabriel Pascu

  PANORAMA

  Stirea urmatoare

  Un chirurg si un fizician din Bucuresti pregatesc leacul cancerului

  Metoda de combatere a maladiei mortale ar putea fi izolarea nervoasa a tumorii.In lumea medicala circula anecdota cum ca fostul presedinte american Bill Clinton ar fi ordonat ca pana la sfarsitul anului 2000 sa se gaseasca leacul impotriva cancerului. Nu a fost sa fie. Pana acum, despre cercetarile in domeniu, cercetari care beneficiaza de fonduri de miliarde de dolari, se spune ca “s-ar putea” sa aiba succes. Este vorba despre gasirea unui vaccin anticancer care, deocamdata, functioneaza doar la gaini. Aceasta in SUA. In Romania, un fizician si un medic chirurg au pus si ei gand rau cancerului, dar cu fonduri personale si dupa o idee mai originala. Daca teoria lor functioneaza, pana la sfarsitul primaverii viitoare cancerul nu va mai fi sinonim cu “moartea sigura”.
  Organismul viu este format din miliarde de celule diferentiate pe functii foarte bine stabilite. In momentul in care unul din organe nu mai functioneaza, organismul, in intregul sau, se apropie de colaps. Una din bolile care scot din functiune organe vitale este cancerul, boala pe care unii medici o definesc ca fiind “personificarea diavolului”.
  Inca nu se stie care este cauza care il declanseaza, dar este cert faptul ca tumora propriu-zisa porneste de la o mutatie genetica a unei celule. Aceasta se divide si da nastere unor celule canceroase, adica celule de tip embrionar, nediferentiat, care nu mai respecta rolul pe care ar trebui sa-l joace in organism, celule care incep sa se inmulteasca foarte repede si sa distruga tesuturile din vecinatate, in conditiile unui consum de energie imens care slabeste foarte repede organismul. Aceasta este tumora canceroasa, maligna, un tesut care se comporta ca un invadator si un distrugator pentru celelalte celule din jur. In scurt timp, organul atacat este scos din functiune. Ciudat este faptul ca sistemul imunitar nu reactioneaza in nici un fel impotriva tesutului canceros care pericliteaza viata organismului. Pur si simplu nu il recunoaste ca fiind un inamic. Cauzele au ramas necunoscute pana acum. Mai mult, in mod absolut paradoxal, organismul ajuta dezvoltarea tumorii, ca intr-un fel de sinucidere. Spre deosebire de tumora maligna, cea benigna nu creste asa de repede si, mai ales, nu ataca tesuturile invecinate. Nici la tumora benigna nu sunt insa cunoscute cauzele aparitiei.
  Momentan, lupta contra cancerului se duce cu citostatice, adica substante care incetinesc diviziunea celulara, oprind astfel dezvoltarea tesutului canceros, iradierea cu cobalt a zonelor canceroase si extirparea chirurgicala a tumorilor. In cazul operatiei, procentul de supravietuire dupa 5 ani, conform unui sondaj oficial, este de 10-16%, in functie de pozitionarea tumorii in organism. O observatie interesanta a medicilor este ca cele mai multe cazuri reusite sunt pe pacienti care sunt hotarati sa lupte cu boala. Cei resemnati nu au aproape nici o sansa.
  In cazul citostaticelor, unul dintre cele mai mari inconveniente este caderea unghiilor si a parului. Specialistii spun ca aceste metode clasice, chiar in cazul unor reusite, nu elimina din organism factorul care determina aparitia cancerului. Tumora poate sa-si reia dezvoltarea maligna. In afara de aceste metode “clasice”, la aceasta ora cercetatorii americani spera sa gaseasca o substanta care sa stimuleze organismul sa produca anticorpi impotriva celulei canceroase.
  In urma cu sase ani, fizicianului Gabriel Pascu i-a venit o idee nastrusnica. El a plecat de la un lucru banal, respectiv de la faptul ca sistemul imunitar se declanseaza imediat ce in corp a aparut un “invadator”. Or, informatia ca acel invadator a aparut in organism nu o poate da decat sistemul nervos. Respectiv, faptul ca o entitate e “prieten” sau “dusman” al organismului este o decizie a sistemului nervos central. Plecand de aici, Pascu a dezvoltat o teorie pe care a numit-o “Teoria gravitationala a vietii”, prin care demonstreaza ca tesutul canceros nu este atacat de catre sistemul imunitar deoarece celulele nervoase il considera “prieten”. Mai clar, in masura in care celule canceroase sunt nascute de organism, acestea nu pot fi reperate drept inamici. Pascu propune izolarea nervoasa a tesutului cancerigen pe cale chirurgicala, respectiv taierea legaturilor cu reteaua nervoasa vegetativa, lucru care ar duce la “desteptarea” sistemului imunitar si atacarea tumorii. Vindecarea s-ar produce astfel in mod natural. Trebuie mentionat ca metoda izolarii nervoase a unui organ prin metode chirurgicale a mai fost folosita in 1923 de catre medicul roman Toma Ionescu, dar nu pentru cazuri de cancer.
  “Nu am spus nimanui nimic pana nu m-am documentat temeinic. Voiam sa fiu sigur ca ceea ce sustin eu nu este o nebunie. Apoi a trebuit sa caut un medic care sa fi avut tangenta cu aceasta boala si, totodata, sa aiba bunavointa de a lucra alaturi de mine”, spune Gabriel Pascu.
  In cursul acestui an, Gabriel Pascu a contactat un medic primar ORL-ist, chirurgul Dorel Manu de la Spitalul Titan, care opereaza tumori canceroase maligne de peste 20 de ani. Medicul a ramas surprins de teoria fizicianului si a pornit la verificarea ipotezei de lucru. “Informatiile sunt absolut noi si de o simplitate uluitoare. Dupa opinia mea, sansele de succes sunt de 60 la suta, pana acum. Oricum, convingerea mea ramane ca leacul impotriva cancerului trebuie sa fie ceva extrem de simplu. In cazul de fata, peste cateva saptamani vom porni experimentele pe cobai, apoi vom vedea. Pana atunci vom forma o echipa de specialisti pe mai multe domenii pentru a sti exact in ce moment trebuie izolata tumora din punct de vedere nervos, astfel ca fenomenul de crestere a tesutului malign sa fie stopat, iar organismul sa inceapa lupta cu tumora.
  Eu cred ca aceasta interventie va trebui sa se produca in faza incipienta. Oricum acest lucru se va releva in experiente pe animale. Daca totul merge bine, si cred ca va merge, pana la mijlocul anului viitor metoda va putea fi aplicata la om. Ma gandesc si la posibilitatea evitarii interventiei chirurgicale. Exista posibilitatea injectarii locale a unei substante care stopeaza circulatia informatiei nervoase in acea zona. O asemenea interventie simplifica si mai mult lucrurile”, spune chirurgul Dorel Manu.
  La aceasta ora, o copie a manuscrisului “Teoria gravitationala a vietii” se afla la profesorul universitar fizician Valer Tosa, care urmeaza sa o duca in Japonia si sa o propuna spre studiere si grupului multidisciplinar de lucru de pe langa Institutul National de Tehnologie al Japoniei. Specialistii japonezi au dat publicitatii informatia conform careia organismul uman invinge, pana la varsta de 7 ani, aproximativ 20 de cancere in faza incipienta. De ce nu isi poate organismul pastra aceasta capacitate de lupta, nu se stie deocamdata.
  “In ceea ce priveste metoda lor, trebuie sa spun ca sunt cam pesimist”.
  “Nu stiu ce sa spun. Este adevarat ca sistemul imunitar este influentat intr-o oarecare masura de catre sistemul nervos, dar izolarea nervoasa a tumorii cancerigene este o operatie mult prea delicata. Pe plan mondial se incearca acum vaccinurile, care se pare ca vor avea viitor, respectiv injectarea unor substante care au drept tinta celulele canceroase. In ceea ce priveste metoda izolarii nervoase, trebuie sa spun ca sunt cam pesimist”, ne-a declarat Ion Balanescu, directorul Institutului Oncologic “Alexandru Trestioreanu” din Bucuresti.
  Stirea urmatoare

  tf. 0744.220.498

  Materialul a aparut in ziarul Libertatea. Cautati la “arhiva” dupa nume: Pascu Gabriel

 2. ing. fiz. Gabriel Pascu

  United Nation Educational Scientific and Cultural Organisation

  Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO

  Centrul de Studii pentru Stiinte de Granita

  Pentru a transmite direct mesajul dumneavoastra tuturor membrilor apasati clik pe butonul alaturat

  Membrii Centrului de Studii pentru Stiinte de Granita

  Nr. Crt. Numele si prenumele Telefon fix Telefon mobil Adresa de e-mail Observatii

  1 Bojor Ovidiu 0724479193 ovidiu.bojor@home.ro
  2 Banc Andrei 0217262562 andrei.banc@gmail.com
  3 Constandache G. 0217716744 g_constandache@yahoo.fr
  4 Cristea Aurelia 0213192896
  5 Dimoftache Constantin 0213188338
  6 Dop Radu 0722333999
  7 Dorobantu Andrei 0726694024
  8 Dumitru Constantin 0788494648 dumitruconstantindulcan@yahoo.com
  9 Farcas Dan 0214138383 dandfarcas@yahoo.com
  10 Filip Florin 0212128658
  11 Iamandescu I.B. 0745035942 iamandb@yahoo.com
  12 Ilinca Mircea 0232211686 0744514556 ilincamircea@yahoo.com – secretar general
  13 Luchian Octavian 0745088688
  14 Marginean Mircea 0723207061
  15 Mencinicopschi Gh. 0744575778
  16 Oprescu Ion 0216427368 ioprescu@rnc.ro
  17 Paun Ludovic 0216427368 0722204992
  18 Popescu Cristian 0722336332 mcpopescu@amaltea.ro
  19 Popescu Gabriel 0212304911 popescugg@yahoo.com
  20 Restian Adrian 0724480247 arestian@hotmail.com – presedinte fondator
  21 Trausan-Matu Stefan 0724985518 trausan@racai.ro
  22 Zagrean Leon 3120880 0723584722 leon.zagrean@gmail.com
  23 Dragan Simona 0256491880 0723250937 sdragan@cardiologie.ro
  24 Fabritius Klaus 0722345474
  25 Herman Sonia 6874519 liasonia@gmail.com
  26 Jompan Afilon 0722318354
  27 Lazarescu Mircea 0743403631
  28 Schneider Francisc 0766230134
  29 Savulescu April Geo 3172891 0722610505 Ageos@b.astral.ro
  30 Sirbu Carmen 7814131 0788353460 sircar13@yahoo.com
  31 Predescu Ovidiu 3186906 0720324231 opredescu@cliknet.ro
  32 Tanase Dorina 3191448 0745121528 dorinatt@yahoo.com
  33 Guja Cornelia 6671973 0720874396 cguja@yahoo.com
  34 Ciulean Alexandru 6741757
  35 Sorea Daniela 0268315956 0727357695 danasorea@yahoo.fr
  36 Lucia Simona Dinescu 3484530 0722971696 lucia_simona@yahoo.com
  37 Laslo Claudia Elena 0723345672 salasdesus@yahoo.com
  38 Mironov Alexandru 0723394221
  39 Robberb Peter Oostveen 0744569507 drosa@arexim.ro
  40 Stoian Marin 0727507179 marin.stoian@gmail.com
  41 Pascu Gabriel 0720680484 gabipascu2000@yahoo.com

  Pentru a transmite direct mesajul dumneavoastra tuturor membrilor apasati clik pe butonul alaturat
  AL 41-lea

 3. ing. fiz. Gabriel Pascu

  Autoritatile competente din Romania refuza declansarea formalitatilor de verificare stiintifica atestata a metodelor de tratament pentru cancer generate pe baza principiului izolarii nervoase a tumorii. Aceasta in conditiile in care nu se poate dovedi cu probe ca principiul a mai fost folosit, eventual, undeva in lume si n-a dat rezultate satisfacatoare.

  ing. fiz. Gabriel Pascu

 4. NICOLAE CONSTANTIN PAULESCU ŞI NOI

  (de Radu Mihai Crişan, Material cu CopyLIBER – CopyFREE – . Preluat de pe http://ro.altermedia.info/)

  Istoria o fac şi învingătorii şi învinşii. Deopotrivă. Însă, de scris o scriu numai învingătorii. Bineînţeles potrivit voinţei lor. De câte ori voiesc ei Adevărul?… De câte ori le convine ca acesta să fie aflat?… Ori măcar căutat…

  Al doilea Război Mondial a schimbat faţa lumii. Şi s-a sfârşit acum mai bine de o jumătate de veac. Ştiţi asta, dragii mei.
  Dar ştiţi şi cine l-a câştigat? Cine l-a câştigat în fapt? Cine-i realul lui câştigător?…
  Încă în 1921 Profesorul Doctor Nicolae Constantin Paulescu (1869-1931) descoperă insulina. Substanţa care, an după an, salvează vieţile a milioane şi milioane de suferinzi de diabet. Care îi este brevetată de Ministerul Industriei şi Comerţului la 10 aprilie 1922, sub denumirea de «pancreină». Dar pentru care Banting şi McLeod primesc, în 1924, Premiul Nobel.
  „La 7-8 luni de la apariţia rezultatelor definitive ale lui N.C. Paulescu în presa ştiinţifică internaţională(;) F.C. Banting şi C.H. Best, lucrând în laboratorul de fiziologie al profesorului McLeod de la Universitatea din Toronto, fac publice rezultatele obţinute în aceeaşi direcţie şi revendicate ca fiind ale lor. Adevăratul descoperitor protestează şi produce dovezile necesare, sprijinit de o parte a lumii ştiinţifice a vremii, dar nu mai poate împiedica marea nedreptate abil regizată de forurile occidentale (probabil şi sub anumite presiuni evreieşti, având în vedere proasta reputaţie de antisemit pe care şi-o crease savantul român). Banting şi McLeod primesc Premiul Nobel(;). Se comitea astfel, cu o abjecţie senină, probabil cea mai mare escrocherie din istoria ştiinţifică a secolului XX.”(Răzvan Codrescu, Doctorul Nicolae C. Paulescu sau ştiinţa lui Scio Deum Esse, în volumul Doctorul Nicolae C. Paulescu sau Ştiinţa mărturisitoare, Crestomaţie, note şi tablou bio-bibliografic de Răzvan Codrescu, Editura Christiana, Bucureşti, 2002, pag. 19-20)
  Escrocherie nici până astăzi reparată! (Oare de ce?…) Escrocherie despre care Dr. V. Trifu mărturiseşte public în 1944: „medici evrei m-au rugat să intervin pe lângă profesorul Paulescu şi să-l rog să nu mai combată jidovimea, ca să poată întreprinde ei, evreii, o campanie de pe urma căreia dânsul va obţine, cu siguranţă, Premiul «Nobel». Dar profesorul a refuzat categoric şi a preferat să se lase furat”. (Dr. V. Trifu, Profesorul Paulescu 1869-1931, Introducere la volumul Dr. N.C. Paulescu, Fiziologie filosofică, vol. I, Noţiunile de „Suflet” şi „Dumnezeu” în Fiziologie, Ediţie îngrijită de Dr. V. Trifu, Fundaţia regală pentru Literatură şi Artă, Bucureşti, 1944, pag. 26)

  «Să nu mai combată jidovimea»!
  Dară cum anume o «combătea»?

  „A adresat, în 1921, o lungă «Scrisoare către ovrei» (Paulescu, Cele patru patimi, – «Scrisoare către Ovrei», pag. 182-211), în care le arăta, cu propriile lor mărturii, intenţiile criminale şi viţiile, în care s-au scufundat, – de ce sunt urâţi de lume, – ce soartă nenorocită îi aşteaptă.
  Le vorbia despre legea divină a Iubirii şi-i chema în sânul Bisericii lui Christos”.(Dr. V. Trifu, opera citată, pag. 45)
  „Nu mai chinuiţi Omenirea, întreţinând Discordia şi provocând revoluţii şi războaie.
  Lăsaţi lumea în pace, – şi binefacerile Păcei se vor revărsa asupra voastră.
  Dar, mai presus de toate, cereţi lui Dumnezeu să aibă milă de voi şi să vă dea puţină înţelepciune, ca să nu mai persecutaţi Creştinismul, şi chiar să vă întoarceţi la Doctrina sublimă a lui Christos… pe care, în starea actuală de turpitudine morală, în care putreziţi, n-o puteţi pricepe”.(Nicolae C. Paulescu, Cele patru patimi şi remediile lor, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1921, pag. 211)

  „«Ovreii au rămas o naţie.
  Această naţie e convinsă că Imperiul lumii îi aparţine.
  Ea nu are ca mijloc de a realiza aceasta, decât corupţia spiritelor care duce la descompunerea socială.
  Pentru a conchide, zicea Marchizul de la Tour du Pin, cu două decenii înainte (Marquis de la Tour du Pin: Vers un Ordre social chrétien (1907), citat de Leon de Poncins în La mystérieuse international juive, Paris 1936, pag. 272), emanciparea noastră depinde de sistemul Părinţilor noştri:
  a) A nu se trata Ovreii decât ca străini, şi ca străini primejdioşi.
  b) Să se recunoască şi să se abjure toate erorile filosofice, politice şi economice cu care ei ne-au otrăvit.
  c) Să se reconstituie în ordinea economică, ca şi în ordinea politică, organele vieţii proprii, care ne făceau independenţi faţă de ei, şi stăpâni la noi acasă».
  Iar Voltaire, care, deşi nu era nici ateu, nici materialist, voia să combată totuşi Catolicismul, – ca să placă asociaţiei oculte a Masoneriei, – nu s-a putut împiedica să scrie categoric, cu aproape două veacuri înainte, în «Dictionnaire Philosophique»:
  «Ovreii cred că într-adevăr, într-o zi, prezicerile oracolelor lor se vor îndeplini şi că ei vor avea împărăţia pământului.»
  Profesorul Paulescu era mult mai puţin vehement ca alţii. Totuşi, o adevărată furie a cuprins pe conducătorii Iudaismului, şi, fireşte, pe numeroşii lor «prieteni»(;).
  Totuşi, medicii evrei continuau să-i trimită pe coreligionarii lor, pentru ca profesorul Paulescu, bun şi iertător, în faţa durerii, să le descurce cazurile inexplicabile şi să încerce să vindece pe cele disperate”.(Dr. V. Trifu, opera citată, pag. 46)
  Profesorul Paulescu, căruia „Clinica, Biologia şi Fiziologia i-au revelat cu o splendidă claritate, pe Creator, – «Cauza primară»:
  «Demonstraţia existenţei unei cauze primare a vieţii, nematerială, unică, înţeleaptă, este termenul sublim la care ne conduce Fiziologia.
  Această Cauză primară este Dumnezeu», proclama Paulescu în faţa studenţilor săi uimiţi şi fermecaţi. (Paulescu, Noţiunile de «Suflet» şi «Dumnezeu» în Fiziologie – lecţie făcută la 18 februarie 1905, la Facultatea de Medicină din Bucureşti)” (Dr. V. Trifu, opera citată, pag. 30)

  Dorinţa curată şi fierbinte de a Îi sluji lui Dumnezeu: iată ce-i leagă întreolaltă pe profesor şi pe tineretul naţionalist Român!
  Când, „la 23 martie 1924 începe la Curtea cu Juraţi din Bucureşti judecarea aşa-zisului complot al Studenţimii împotriva propriului guvern(;), are loc celebra depoziţie de martori din partea Istoriei şi din partea Divinităţii a prof. dr. Nicolae Paulescu(;):
  «Onorată Curte!
  Onoraţi juraţi!
  Cauza ajunsă în judecata domniilor d-voastră nu este tentativa decisă sau intenţia neconcretizată a unor tineri studenţi de a întrebuinţa violenţa în raporturile dintre guvernaţi şi guvernanţi.
  Cauza ajunsă în judecarea domniilor d-voastră nu este vreo ostilitate mai mult sau mai puţin antisocială împotriva populaţiei evreieşti paşnice, muncitoare şi până la proba contrară prezumată a fi loială cu statul care o găzduieşte şi în care trăieşte.
  Naţiunea Română a creat Statul Român. Naţiunea Română este singura răspunzătoare în Istorie. Dacă piere România, nu alţii, ci singuri noi, românii, vom fi vinovaţi.
  Responsabilitatea aduce dreptul de a conduce şi, înainte de aceasta, dreptul la apărare.
  Românii sunt un popor paşnic şi o naţiune conştientă. Suntem toleranţi cu străinii pentru că avem legitimitate pe pământul strămoşesc şi pentru că nu ne lipseşte capacitatea de a asimila de bună voie.
  Onorată Curte!
  Onoraţi juraţi!
  Cauza ajunsă în judecata domniilor d-voastră este cea mai mare primejdie naţională şi socială din istoria de două milenii a poporului nostru.
  Cauza ajunsă înaintea domniilor d-voastră este conspiraţia Forţelor Oculte mondiale de a ni se lua dreptul la suveranitate şi de a fonda aici în spaţiul carpato-ponto-dunărean Israelul european.
  Israelul european: stat bi-naţional cu evreii clasă conducătoare şi exploatatoare în calitate de naţiune învingătoare şi cu noi, românii, clasă subordonată şi exploatată în calitate de naţiune învinsă.
  În România nu există antisemitism nativ scop în sine din ură de rasă sau ură de religie. În România există numai un antisemitism reactiv de legitimă apărare împotriva unei agresiuni din exterior în complicitate cu trădare din interior.
  Onorată Curte!
  Onoraţi juraţi!
  Înainte de a vă retrage în camera de deliberare şi înainte de a lua o decizie, vă adresez o rugăminte. Vă adresez rugămintea să vă gândiţi că sunteţi exponenţii unei naţiuni căreia Dumnezeu îi interzice a se sinucide.
  Rugămintea că n-aveţi chiar dreptul să uitaţi cele 34 generaţii premergătoare de români care vă privesc din cer şi din pământ.
  Rugămintea să vă gândiţi că nu aveţi chiar întreg dreptul de a nu ţine seama de ce aşteaptă şi de ce nădăjduiesc de la d-voastră următoarele generaţii de români.
  Onorată Curte!
  Onoraţi juraţi!
  Sunteţi îndreptăţiţi să judecaţi după legile în vigoare şi după propria d-voastră conştiinţă.
  Umila mea rugăminte şi mare rugăminte a istoriei sunt ca la criteriul legii şi la criteriul conştiinţei să adăugaţi criteriul Naţiunii care nu vrea să moară şi care nu trebuie să moară.
  Onorată Curte!
  Onoraţi juraţi!
  Vă însoţeşte rugămintea mea şi eu alături de întreaga Naţiune avem încredere în domniile d-voastră.»” (Dr. Şerban Milcoveanu, Pentru ce a fost asasinat Corneliu Zelea Codreanu? 30 noiembrie 1938, vol.I, Expunerea cronologică a faptelor, Editat fără scop lucrativ de Asociaţia foştilor preşedinţi ai Studenţimii persoană juridică şi Liga pentru apărarea Adevărului istoric persoană juridică, Bucureşti, 2007, pag. 13-15)
  ,,…Bucuria vieţii tale
  Fost-a să găseşti
  Leacurile ideale
  Firii omeneşti…”
  rezuma, după zece ani de la trecerea în eternitate a savantului, vărul său primar, Cincinat Pavelescu.
  Completa-vom oare astăzi:
  «Stăruinţa faptei noastre
  Este să le-urmăm.»?

  ––––– * * –––––

 5. Felicitari pentru articol!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s