Raspunsul ortodox la afirmatia Vaticanului ca exista extraterestrii

Raspuns dat de Parintele Protosinghel Mihail Stanciu, egumenul Manastirii Antim referitor la ultimele declaratii ale Vaticanului referitoare la o mai veche ratacire, pe care au semnalat-o si Sfintii Parinti, de mai multe secole: posibila existenta a extraterestrilor, si ideea de existenta unor fapturi superioare omului. Declaratiile Vaticanului pot fi citite mai pe larg aici:

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/803486/Vaticanul-quotExtraterestrii-sunt-fratii-nostriquot/

http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-05-15&id=237281

Explicatia ortodoxa la intrebarea: Ce sunt extraterestrii? A fost data de parintele Serafim Rose in cartea Ortodoxia si religia viitorului care poate fi descarcata mai jos. Capitolul respectiv: Semne din cer, poate fi citit aici:

http://saraca.orthodoxphotos.com/biblioteca/Religia%20Viitorului/6-semne%20din%20cer.htm

Ier-Serafim-Rose-Ortodoxia-si-religia-viitorului

Recomandam si cartea lui Danion Vasile: Despre reincarnare si invazia extraterestra. Poate fi descarcata in fisier doc:

Danion-Vasile-Despre-reincarnare-si-invazia-extraterestra

Sau se poate citi online aici:

http://www.scribd.com/doc/524578/Danion-Vasile-Depre-reincarnare-si-invazia-extraterestrilor

Pe la Vatican bantuie muulti extraterestrii …

Motto: Daca ar fi existat, fiintele superioare extraterestre ar fi trebuit sa vina pe pamant sa ne invete pasnic mantuirea (dobandirea vietii vesnice) ca sa economisim si Jertfa dureroasa a Fiului lui Dumnezeu si jertfele noastre…

In ultima vreme, catolicii, saracii de ei, continuandu-si ratacirea de peste 1000 de ani, vor sa ”evanghelizeze” nu numai cele mai indepartate plaiuri ale lumii acesteia reale, ci si altele,cu mult mai indepartate, din irealitate. Adica au terminat treaba cu oamenii terestrii, acum isi dau cu presupusul despre extraterestrii, vrand chiar sa dialogheze cu ei si cheltuind imense sume de bani ca sa-i agate cumva de prin spatiu. Eu cred, insa, ca mai intai extraterestrii insisi au inceput sa dialogheze cu catolicii si sa-i invete, sa le inspire adica, mai la aratare, mai in ascuns, drumul catre lumea lor… Caci cu fiecare erezie, cu fiecare minciuna, cu fiecare inventie dogmatica si practica, catolicii s-au adancit in explorarea lumii ireale si intunecate a extraterestrilor. Si uite-asa, catolicii s-au ratacit progresiv de la Calea Adevarului si a Vietii, au iesit din Biserica lui Hristos, au lepadat Duhul Adevarului, Duhul Lui Hristos, pentru a se umple de duhul minciunii, duhul diavolului si al extraterestrilor lui…

Dar, ca si evolutionismul care ar fi mai mult decat o ipoteza chiar si pentru ereticii catolici (deci moartea ar exista inaintea omului, si deci n-ar mai fi urmarea pacatului stramosesc), teoria existentei extraterestrilor reprezinta pentru toti cei fascinati de basme chiar si SF inca o pista falsa pe care-si pierd mintea si energia, dispretuind Dragostea sincera a lui Dumnezeu si Adevarul deplin descoperit de El pentru binele nostru vesnic. Promovarea oricaror conceptii din care lipsesc Iisus Hristos si continutul descoperirii Sale reale arata razvratirea omului fata de Dumnezeu, razvratire inceputa candva in rai cu Adam si Eva. Insa experienta razvratirii fata de Dumnezeu e mortala. Iar diavolul – tatal minciunii, incepatorul vicleniei si al hulei, urzitorul rautatilor si al fanteziilor – e cel dintai ucigas de oameni. Fenomenul uciderii spirituale treptate la care e supus omul prin nestiinta, lenevie, prostie, patimi degradante, idei strambe, conceptii gresite despre Dumnezeu, lume, om si mantuire, superstitii, ocultism, satanism declarat, e mai vizibil azi ca oricand. Iar framantarile legate de viata pe alte planete, de cum era lumea acum 15 miliarde de ani, de oameni rapiti de OZNuri (de ce ar trebui oamenii rapiti de fiinte superioare?), de echivalenta religiilor, de personificarea animalelor, a monstrilor si a robotilor si altele asemenea nu sunt decat false probleme (diversiuni) in care diavolul ne arunca spre a ne tulbura si a ne devia de la scopul vietii noastre: dobandirea vietii vesnice si experierea (trairea) indumnezeirii prin Iisus Hristos – Calea, Adevarul si Viata. Insa Jertfa lui Hristos a fost cel mai serios si mai dureros eveniment din istorie, incat nu-l putem ignora sau acoperi cu basme si plasmuiri ireale.

Cat despre Sfintii Ingeri care-L slujesc pe Iisus Hristos si care-i ajuta pe oameni spre mantuire, ei nu sunt nici extraterestrii, nici mediumi, nici alte aratari manifestate in plan material, ci sunt fiinte pur spirituale ascultatoare de Dumnezeu, trimise de Dumnezeu sa ne indrume pe calea mantuirii. Ei nu sunt la discretia noastra prin formule si practici de magie, asa, ca niste papusi care ne fac noua toate ifosele… Dar aplecarea omului contemporan spre „semne si minuni paranormale” si chiar spre idolatria fapturilor ireale extraterestre (ritualuri, filme, reviste, discutii) arata foarte clar ca suntem „in vremurile cele de apoi, [cand] unii se vor departa de la credinta, luand aminte la duhurile cele inselatoare si la invataturile demonilor” (I Timotei 4, 1) si „nu vor mai suferi invatatura sanatoasa, ci – dornici sa-si desfateze auzul – isi vor gramadi invatatori dupa poftele lor, si isi vor intoarce auzul de la adevar si se vor abate catre basme” (II Timotei 4, 3-4). Atentie mare, fratilor! Extraterestrii ca vietuitori pe alte planete nu exista. Exista insa demoni care, prin tot felul de invataturi si naluciri, ispitesc oamenii ca sa-i rupa de realitatea creata de Dumnezeu si sa-i arunce in iluzii de tot felul. Exista si oameni inselati (jurnalisti de scandal, scriitori, ”savanti”, cercuri oculte, trusturi media chiar) care incearca sa manipuleze lumea prin variate dezinformari. De aceea, omul trebuie sa-si scuture mintea de toate fumigenele diavolesti, de toate fantasmele si parerile gresite ale nestiintei si ale patimilor prin pocainta pentru a-L putea cunoaste (vedea) real pe Dumnezeu si lumea reala facuta de Dumnezeu si in care omul se poate mantui. Nimeni nu se mantuieste in afara lumii reale, ci in interiorul ei si al Bisericii – cea mai inalta realitate a acestei lumi in care e prezent Dumnezeu prin Duhul Sau Sfant si Iubitor! Dumnezeu nu ne-ar fi ascuns existenta altor fiinte inteligente care ar fi fost create de El si care L-ar fi preamarit in universul acesta imens. Dumnezeu nu are secrete, nici temeri fata de noi, pe care noi sa le iscodim printr-o atitudine curioasa si neincrezatoare…

Pentru a lamuri definitiv falsa problema a existentei altor fapturi inteligente in univers aducem marturia Domnului Hristos Insusi din Sfanta Evanghelie dupa Matei: ”Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si toti sfintii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale. Si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre. Si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stanga. Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mostenitii imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. [...] Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui.” (Matei 25, 31-41). Deci Mantuitorul Iisus Hristos ne arata ca in Imparatia Sa vor fi Sfintii Ingerii si Sfintii cei bineplacuti lui Dumnezeu, iar in iadul vesnic vor fi diavolii si oamenii nepocaiti. Alti vietuitori, extraterestrii, nu apar deloc in planul lui Dumnezeu in vesnicie.

Daca Fiul si Cuvantul vesnic al lui Dumnezeu, Mantuitorul Hristos, ne-a lasat in Biserica Sa (Unica, Universala si Sfanta, Ortodoxa) Duhul Adevarului Care ne calauzeste la tot Adevarul si daca nici Adevarul – Hristos, nici Sfintii Apostoli, nici Sfintii Parinti nu au dezvoltat niciodata subiectul extraterestrilor, ba inca l-au combatut ca fiind o fabulatie nevrednica de atentie, inseamna ca trebuie respins orice demers iscoditor in lumea iluziilor dracesti de felul acesta.

Fratilor, timpul vietii noastre e prea scurt si prea valoros ca sa-l pierdem in cautari inutile, in explorarea a tot felul de fundaturi ideatice labirintice. Noi trebuie sa fructificam timpul impodobindu-l prin cunoasterea lui Dumnezeu, prin rugaciune, prin pocainta si iubire in Biserica Dreptmaritoare a lui Hristos. Doar purtandu-L astfel pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos in gandurile, in vietile si in faptele noastre, pregustam inca din aceasta viata terestra Viata vesnica dumnezeiasca si nadajduim a dobandi deplin bucuria si cunoasterea lui Dumnezeu si a lumii frumoase facute de El pentru oameni si conduse neincetat de El prin Hristos in Duhul Sfant. Pentru ca despre Iisus Hristos ca tinta a iubirii si a cunoasterii noastre ne indeamna Insusi Dumnezeu-Tatal prin cele mai cuprinzatoare cuvinte auzite vreodata de oameni: „Acesta este Fiul Meu Cel iubit, in Care am binevoit; pe Acesta ascultati-L” (Matei 17, 5). Iar despre plinatatea si eternitatea unirii noastre cu Dumnezeu ne vorbeste Insusi Fiul cand I Se roaga Tatalui, marturisind ca „aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe Care Tu L-ai trimis” (Ioan 17, 3). In aceasta iubire, cunoastere si ascultare de Dumnezeu sa ramanem si noi in veci.

Egumenul Manastirii Antim – Pr. Mihail Stanciu

sursa: http://www.logos.3x.ro/

Reclame

11 responses to “Raspunsul ortodox la afirmatia Vaticanului ca exista extraterestrii

 1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Lumea se clatina... Cui ii pasa?

 2. Pocaitii sunt extraterestri.

 3. Nu am inteles de ce ar fi trebuit sa existe un raspuns ortodox la afirmatia Vaticanului… Si ca fim intelesi, nu Vaticanul a spus asta, ci cineva de acolo s-a exprimat in acest sens. dar vad ca se sare peste nuante doar ca sa se demonstreze ca uite ce rataciti sunt unii cand ar trebui sa ne aplecam asupra unor probleme serioase din BOR… Doamne ajuta!

 4. Pt Daniel: Ai dreptate ca trebuie sa ne aplecam asupra unor probleme mai serioase, dar se pare ca atunci cand Vaticanul da o declaratie are destul de mare rasunet in societate, dat fiind si faptul ca Vaticanul este si stat. Preotul care a facut aceste declaratii, din cate am inteles, este astronomul Vaticanului. Deci nu ar trebui sa faca publice pareri personale despre asa ceva, mai ales cand sunt si asa de categorice. Asta daca e cum spui tu, ca „cineva de la Vatican a zis”.

  Raspunsul parintelui Mihail se numeste „raspuns ortodox” nu pentru ca parintele Mihail ar vorbi in numele ortodocsilor ci pentru ca avand in vedere experienta sfintiei lui, pentru cine il cunoaste, este foarte in masura sa enunte explicatia ortodoxa despre asa zisa „existenta a extraterestrilor”. Sfintia lui a dat acest raspuns in primul rand pentru crestinii ortodocsi, ca un parinte si duhovnic ce este. Asadar, a luat atitudine pentru lamurirea unei probleme care a intervenit la un anumit moment, si pentru ca sa ne clarifice care trebuie sa fie parerea si pozitia noastra ca si crestini cand suntem tulburati de astfel de stiri si comunicate. Si inca ceva: cine este in Biserica ortodoxa, si vrea sa ramana in dreapta credinta trebuie sa urmeze calea Bisericii, a Sfintei Scripturi si a Sfintei Traditii, oricat de mare ar fi sau orice functie ar avea. De aceea parintele Mihail a enuntat inca o data care e parerea ortodoxa conforma Sfintei Traditii, deci nu e o parere personala.

 5. Corect ce spui, insa nu cred ca existenta sau inexistenta extraterestrilor are vreo importanta pentru mantuirea noastra. Eu unul ma simt mai tulburat de ce se intampla in societatea noastra decat de un fapt improbabil. De exemplu, violenta din scoli care ar trebui sa fie o problema de dezbatut si pentru biserica si mai ales pentru cei care inca mai cred ca bataia e rupta din rai… eu cred ca asta e de o mie de ori mai important decat o ratacire extraterestra… pana la urma, ca or fi, ca nu or fi, ei nu schimba cu nimic datele problemei… tot noi suntem responsabili pentru actiunile noastre… anyway, pe mine nu ma deranjeaza ca se raspunde, ci ca nu se raspunde adevaratelor probleme pe masura… de exemplu, BOR se adreaza doar credinciosilor si apeleaza la argumente de credinta… dar mesajul trebuie sa fie adresat tuturor pentru ca nu toti romanii sunt credinciosi dar toti trebuie sa conlucreze daca vrem sa schimbam ceva in societatea asta…

 6. Cand este atacata dreapta credinta este o datorie de crestin sa iei atitudine.
  In ceea ce priveste celelalte probleme, BOR-ul din cate stiu are multe actiuni de asistenta sociala. Ceea ce se omite de obicei cand punem problema asa este ca BOR inseamna fiecare dintre noi, cei care am fost botezati acolo, mai putin sau mai mult credinciosi, deci e vorba si de atitudine personala.

 7. Dumnezeu a creat:
  1. îngeri
  2. oameni
  3. animale
  4. plante

  O parte dintre îngeri şi cu Satan au devenit răi.
  Restul sunt îngeri buni.

  ––––––––

  Extratereştri, OZN-uri, aliens, minuni mincinoase, vindecări cu puterea celui rău, spiritism, ocultism, etc sunt lucrări ale celui rău cu scopul de a amăgi.

  Satan nu e cu coarne şi copite… ci e o fiinţă inteligentă.

  Poate să apară ca un înger de lumină (şi (va) face asta).

  Poate să se deghizeze sub forma unor persoane dragi care au murit. Poate să le imite (înfăţişarea, vocea, comportamentul) şi să dea astfel învăţături care le-ar fi învăţat „dincolo”, dar care se doresc a fi împotriva Cuvântului lui Dumnezeu.

  Poate să pogoare foc din cer.

  Amăgirile vor fi din ce în ce mai mari. Amăgiţii din ce în ce mai mulţi. Cei care intră pe poarta cea strâmtă sunt puţini. Răbdarea lui Dumnezeu are o limită… Deja au început să cadă stropi ai mâniei divine. Cutremure de pământ, furtuni…

  Mai curând decât îşi poate cineva închipui va veni o criză mondială, cea finală. Satan e la lucru… fiindcă ştie că are puţină vreme.

  Istoria de 6000 de ani a păcatului se finalizează. Iisus a biruit. Oricine vrea poate să treacă de partea Lui. El ne iubeşte şi vrea să ne dea biruinţa.

  Cercetaţi Scripturile! Nu vă aplecaţi urechea la veşti cu extratereştri…

  Toate bune! :)

 8. Comentariile si pingurile cu atac la adresa Ortodoxiei au fost sterse, precum si cele urmatoare lor. Nici altele de felul acesta nu vor fi aprobate.

 9. Somehow i missed the point. Probably lost in translation :) Anyway … nice blog to visit.

  cheers, Genocidal.

 10. Ii rog pe cei care au comentarii cu atac la Ortodoxie sa nu mai insiste ca nu le vor fi publicate comentariile.

 11. Pingback: Ce cauta romanul pe google pe 10 octombrie « PENTRU CEEA CE AR TREBUI SĂ FIE NOUA GENERAŢIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s