Cea mai importantă fotografie din domeniul medicinei

Nu ştiu dacă e chiar aşa, având în vedere tehnica avansată utilizată în pezent în medicină, dar având în vedere că în această fotografie nu e vorba numai de tehnică, ci şi de manifestarea sufletului omenesc încă din pântecele mamei, aş înclina şi eu să cred asta. Titlul este cel al mesajului primit prin email cu textul următor:

Aceasta este cea mai fantastica fotografie facuta vreodata. Fotografia a fost  facuta de un fotograf american, in timpul unei operatii de coloana, efectuata  pe  un fat, aflat in uterul mamei in a 23 -a saptamana. Fotograful nu  se  gandea, ca va realiza cea mai importanta fotografie din viata lui, scopul initial fiind doar documentarea operatiei de coloana. In timp ce fotograful Paul Harris fotografia procesul operatiei, efectuate in  clinica de  chirurgie a Universitatii Vanderbilt din orasul Nashville, Tenesse, el  a  reusit  sa  imortalizeze momentul  in care copilasul si-a ridicat mana din uterul mamei si a prins degetul medicului. Fotografia a cutreierat deja lumea, in Irlanda fiind principalul argument impotriva legalizarii avortului. Manuta care a cucerit intraga lume, este al lui Samuel Alexander, care s-a nascut la 28 decembrie, anul trecut (adica in anul 2003).
Daca ne gandim, ne dam seama cat de vulnerabila  este  viata  unui om. Medicii au fost siguri ca fatul nu ar fi supravietuit in afara uterului, de aceea au decis sa-l opereze in interiorul uterului. Dupa operatie fatul a fost lasat in uterul care a fost inchis la loc, astfel incat fatul sa  se dezvolte in conditii normale.
Prezenta  fotografie  este  considerata  cea  mai importanta fotografie din domeniul medicinii. Samuel este cel mai tanar pacient care a fost supus unor  astfel de operatii. Probabil Samuel Alexander Arms intr-o zi va avea posibilitatea  sa-i stranga mana doctorului Brunner, de data asta in afara uterului mamei.

Citiţi şi scrierea părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, scrisă la un an după realizarea acestei fotografii:

Mâna chirurgului

samuelarmas

Reclame

2 responses to “Cea mai importantă fotografie din domeniul medicinei

  1. Extrem de importanta si de emotionanta aceasta fotografie. O stiam de mai demult, dar am pierdut-o. Am fost convinsa ca despre ea era vorba citind titlul postarii. Ar merita afisata pe anumite usi din spitale sau cabinete…

  2. Ma bucur si eu ca ai regasit-o. Cred si eu ca ar fi de folos multora sa stie de ea. Cred ca ai dreptate, ar merita facute niste pliante cu ea si raspandita.
    Felicitari si tie pentru blog!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s