Duhovnicul neamului, în sfârşit, încununat! Vrednic este!

Duminica trecută, pe 2 noiembrie, s-a întâmplat un lucru pe care poate, tacit, îl aşteptam mulţi dintre noi: Părintele Iustin Pârvu a fost hirotesit arhimandrit de către Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei prin PS Calinic Botoşeneanul.

Oliver Vasile

Părintele Iustin Pârvu, Fotografie de: Oliver Vasile

Pentru noi, cei pentru care acest loc minunat, Mânăstirea Petru Vodă, această grădină a Maicii Domnului, cum îi spune părintele Iustin încă din copilărie la Poiana Haşca, locul pe care este mănăstirea, este un act care vine şi mai mult spre întărirea noastră sufletească. Este o încununare a unei vieţi sfinte, cum este cea a părintelui nostru Iustin, cel pe care mulţi dintre noi toată viaţa o să-l simţim ca pe o parte din noi, ca pe părintele sufletului nostru.  Fie ca această faptă bună făcută oarecum la începutul activităţii lui IPS Teofan ca şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei să fie un început bun şi pentru altele asemenea.

Trebuie să fim optimişti, să avem toată convingerea că Hristos va rămâne acelaşi astăzi şi în viitor. Hristos nu va fi învins niciodată!

~ + ~

Răbdarea este axa pe care ne mişcăm noi … ! Răbdarea face parte dintr-o smereie, cu cât omul este mai mulţumit şi mai mulţumitor, mai satisfăcut, mai împăcat cu toată lumea, atunci îşi clădeşte destinul pe răbdare. Poate să fie răbdare mai puţină de voie, să fie de nevoie … Dar experienţa asta, a răbdării, te face din ce în ce mai tare, mai încrezător, îţi creează personalitatea.

Părintele Iustin Pârvu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s