Vaccinul “anti-cancer” – Bun sau rău pentru copilul meu?

Ministerul român al Sănătăţii a lansat luna aceasta un program naţional de vaccinare împotriva papilomavirusului uman (HPV) cunoscut şi ca “vaccinul împotriva cancerului de col uterin”. Programul vizează peste 110.000 de fete de 10-11 ani, din clasa a IV-a. Asociaţia “Pro-vita”, Filiala Bucureşti, vă oferă câteva informaţii suplimentare care să vă ajute în luarea unei decizii corecte privind administrarea acestui vaccin (comercializat sub numele de Gardasil şi Cervarix) copiilor dvs.

În 2004, compania Merck (producatorul Gardasil) a retras de pe piaţă un alt medicament considerat “sigur”: Vioxx. Netestat suficient, acesta s-a dovedit a avea efecte secundare excepţional de grave (inclusiv infarct şi deces).

Nici “vaccinul împotriva cancerului de col uterin” nu a fost testat îndeajuns, aşa cum vor arăta datele de mai jos. Sunteţi gata să riscaţi viaţa copiilor voştri?

Nu suntem împotriva medicinei şi nici a ştiinţei. Suntem împotriva transformării oamenilor în material experimental. Citiţi, judecaţi, decideţi!

Sursa:

http://provitabucuresti.ro/gardasil-cervarix/


COMUNICAT PRIVIND RETRAGEREA DE PE PIATA A PRODUSULUI VIOXX

Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) a fost informata de Biroul de reprezentare pentru Romania al firmei Merck & Co in data de 30.09.2004 despre actiunea firmei Merck & Co de retragere voluntara de pe piata a produsului sau VIOXX (rofecoxib), medicament antiinflamator ne-steroidic. Actiunea are loc imediat si concomitent pe plan international iar retragerea implica toate formele farmaceutice si toate concentratiile de rofecoxib. Sunt vizate toate seriile destinate comercializarii sau distribuirii de mostre. Retragerea se va face la nivelul distribuitorilor, al farmaciilor si al medicilor. Vor fi de asemenea intrerupte toate studiile clinice cu VIOXX aflate in curs de desfasurare pe plan international.
Firma Merck & Co retrage produsul VIOXX de pe piata dupa ce Comitetul Independent de Monitorizare a Sigurantei, responsabil pentru monitorizarea sigurantei unui studiu clinic efectuat cu VIOXX, a recomandat oprirea studiului respectiv din cauza riscului crescut pentru aparitia de evenimente cardiovasculare grave, incluzand infarctul miocardic  si accidentul vascular cerebral, la pacientii studiului care au primit VIOXX in comparatie cu pacientii care au primit placebo, in mod particular la aceia care au utilizat medicamentul pentru perioade mai mari de 18 luni. Studiul a fost efectuat pe pacienti cu risc de a dezvolta polipi de colon recurenti.
In baza prevederilor legale in vigoare, ANM a retras autorizatia de punere pe piata a produsului VIOXX si va monitoriza modul in care Biroul de reprezentare pentru Romania al firmei Merck & Co va efectua retragerea seriilor de produs aflate pe piata farmaceutica romaneasca.
ANM recomanda pacientilor care utilizeaza in mod curent VIOXX  sa se adreseze imediat medicului care le-a prescris produsul.

Sursa:

Agentia Nationala a Medicamentului


Material informativ despre vaccinul “anti-cancer” Gardasil şi Cervarix. Autor: Asociaţia Provita Bucureşti

Ministerul Sănătăţii certifică faptul că vaccinarea este opţionala: Răspunsul Ministerului Sănătăţii Publice la solicitarea Provita Bucureşti (fisier pdf). De asemenea, Ordinul MS 1612/2008, care reglementează campania de vaccinare, precizează: “Refuzul de a efectua vaccinarea se face prin declaratie scrisa a parintilor copilului, cu asumarea consecintelor ce decurg din acesta.”

Referinţe externe (ne-asociate cu Provita):

UPDATE 23 NOIEMBRIE: Stire transmisa pe TVR1: O dezbatere la nivel internaţional – vaccinul împotriva cancerului de col uterin

*Raportul Grupului Judicial Watch cu privire la efectele negative ale administrarii Gardasil (lb. engleză, pdf pentru descarcat)
*Informaţii despre Gardasil ale FDA (lb. engleză, autoritatea naţională a medicamentelor în SUA)
*Human papillomavirus vaccination — reasons for caution – Charlotte J. Haug, M.D., Ph.D., New England Journal of Medicine, Volume 359:861-862, August 21, 2008 (lb. engleză)
*HPV vaccine associated with serious adverse effects – pharmawatchdog.com (lb. engleză)

Articole de presă, bloguri în română şi engleză:

*Blog Gardasil/Silgard

Blog Bogdan Stanciu: Vaccinul anti-HPV Gardasil – Silgard: Pericol de moarte!
*Articol Hotnews – lansare program de vaccinare
*Realitatea TV – Doua femei au murit dupa ce au facut un vaccin
*Ziarul – Gardasil vaccinul care ucide
*Ziua – Cobaii Americii
*NY Times – Researchers Question Wide Use of HPV Vaccines
*News.com.au – Hundreds get sick from Gardasil cancer vaccine
*LifeSiteNews.com – Why Medical Authorities Cannot be Trusted on Gardasil HPV Vaccine

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s