O initiativa laudabila si mult asteptata: Scoala de muzica bizantina cu Dimitrie Voicescu

In primul rand, le multumesc tuturor care mi-au accesat blogul in aceasta perioada, de cand n-a mai avut nici o postare noua. Incerc sa revin acum cu noutati, in limita timpului disponibil. O sa incerc sa postez mai putin preluari, si mai mult sa impartasesc din ce ma impresioneaza de zi cu zi.

Incep acum cu o initiativa minunata! Voi incerca sa mai prezint in viitorul apropiat alte cateva initiative laudabile ale celor din adevarata „noua generatie”, dupa cum e si titlul blogului.

Asadar, o veste cel putin buna pentru cei care vor sa invete sa cante muzica psaltica pentru folosul lor sufletesc, al celor din parohia la care canta, si, nu in ultimul rand, spre Slava lui Dumnezeu:

Protopsaltul Dimitrie Voicescu va invita in fiecare luni si miercuri de la ora 18, si sambata de la ora 14 la Biserica Sfantul Ioan Rusul a Spitalului Gh. Polizu din Bucuresti, la cursuri de muzica psaltica pentru incepatori si nu numai.

Poate lua parte la cursuri oricine e doritor sa invete sa cante muzica bizantina, in limba romana si in limba greaca. Pentru mai multe detalii, Dimitrie Voicescu va asteapta sa il contactati la telefon: 0765.613.985

Aceasta initiativa isi propune sa readuca in prim plan importanta cantarii psaltice in viata ortodoxa, si sa ii ajute pe seminaristi si pe cei care canta in stranile parohiilor romanesti.

Mai multe materiale pentru invatarea muzicii bizantine se pot descarca de aici:

www.psaltica.ro

Un fragment video de la cursul de miercuri, 28 ianuarie 2009

Update 2 februarie:  Axion la Intampinarea Domnului

Update 26 martie:

Cantarea Postului Mare, „Doamne, femeia ceea ce cazuse”, este o cantare de pocainta ce se canta in Miercurea Mare. Textul cantarii este compus de Monahia Kasiani, iar melodia de Emanuel Zmeu. Cantarea este cantata de Dimitrie Voicescu, Protopsaltul Bisericii Sfantul Ioan Rusul – Polizu, citet fiind Aurel Dumitrescu, cu ison – Isokratima.


1 responses to “O initiativa laudabila si mult asteptata: Scoala de muzica bizantina cu Dimitrie Voicescu

  1. Buna ziua,
    Se mai tin cursuri?

Lasă un comentariu