Despre

De câteva zeci de ani întâlnim din ce în ce mai mult sintagma „Noua generaţie”. Cu ce scop sunt utilizate de obicei aceste două cuvinte? Explică cel mai bine părintele Dan Bădulescu în cartea sa Împărăţia răului – new_age.

Există totuşi şi un segment al tinerei generaţii care se abate de la acest înţeles larg răspândit. Odată cu eliberarea de comunism, şi câştigarea libertăţii de exprimare, acesta s-a dezvoltat din ce în ce mai mult. Este vorba de acei tineri care încearcă din ce în ce mai mult şi mai greu să se îndrepte spre adevărata spiritualitate, cea creştin-ortodoxă, păstrată cu multe sacrificii de moşii şi strămoşii noştrii. Tot despre ei, Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa spunea in scrisoarea sa Călătorie prin Duhul României:

Ma bucur de fiecare data când merg in tara si intalnesc astfel de tineri credincioşi, cu o meserie temeinica, plini de credinta, cu familie bine intocmita. Fara indoiala ca tara si biserica, intr’un viitor nu prea indepartat, când sechelele comunismului vor dispare in mare masura si toţi acesti guvernanti plini de pofte salbatice de imbogatire si slugarnicie fata de America si fata de Europa Unita vor fi tarana (ca si noi de altfel), se va sprijini pe acesti tineri care cunosc si practica si credinta si cinstea si iubirea de neam si de semen. Atunci Biserica si ierarhia ei ii vor descoperi ca pe o generatie noua de care pana atunci parca nici nu au stiut, preocupata de bunele relatii cu puterea si neluand seama la tinerii care se ridica din umbra bisericilor de sate si de orase.

Dedic acest blog tinerilor eroi care au murit in revolutia anticomunista din decembrie 1989. Fara jertfa lor noi nu am trai astazi in libertate! Dumnezeu sa-i odihneasca!

Fotografiile de pe acest blog si header-ul nu pot fi publicate fara permisiunea autorului.

Scrieti-mi pe email: rujan.mihaela@]gmail.com

Cimitirul Eroilor Revolutiei, Bucuresti

Cimitirul Eroilor Revolutiei, Bucuresti

Crucile din Piata UniversitatiiReclame

3 responses to “Despre

  1. Din pacate parc-am cazut din lac in put. Cel putin asa-mi lasa impresia experienta mea de viata. Sub comunism n-am simtit aceasta lipsa a libertatii desi acum stiu bine ca eram departe de-a fi liberi. Acum insa simt apasarea jugului capitalist, vad la fiecare pas victimele acestei uri care ne-a-nvaluit societatea in ultimii 15-20 de ani. Vad cum statul roman ne-a vandut tara apusenilor de care ne-am ferit parca din vecii vecilor. Asta si-or fi dorit acei tineri?…

  2. Doamne ajuta, Iulian
    Cu siguranta nu asta si-au dorit acei tineri. Dar cred ca in aceeasi masura e important si ce si-au dorit de la noi. Cred ca in primul rand sa incercam sa avem o altfel de atitudine fata de aceasta ura.

    Noi, Slava Domnului, am avut sansa sa nu fim crescuti cu o astfel de ura, deci sa incercam sa nu raspundem cu aceeasi moneda. Am vazut ca celor mai multi dintre cei care au prins comunismul le e aproape imposibil sa faca asta.

  3. da sunt de aceeasi parere cu voi! :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s