Mânăstirea Sihăstria Putnei

Ziua de duminică, 31 decembrie 2006 la Mânăstirea Sihăstria Putnei, a fost ziua în care a fost hirotesit arhimandrit părintele stareţ al mânăstirii de către Înalt Prea Sfinţitul Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

IPS Pimen

Moaştele Sfântului Nectarie şi ale Sfântului Serafim de Sarov

Moaştele Sfântului Nectarie şi ale Sfântului Serafim de Sarov

Reclame

11 responses to “Mânăstirea Sihăstria Putnei

 1. Au fost cele mai frumoase locuri pe care le-am vazut vreodata.As fi vrut sa mai raman in acele locuri macar pt cateva zile.Sper ca anul acesta sa mai merg o data.Sincer mi-e dor de acele locuri binecuvantate de Dumnezeu.

 2. Vreau doar sa adresez pentru pierderea suferita.Dupa cum am mai spus,am vazut acele locuri binecuvantate de Dumnezeu dar nu l-am cunoscut personal pe monahul Sebastian Scheuleac vietuitor al manastiri Putna si mai apoi intemeietorsi ctitor al Manastiri Sihastria Putnei.eram un grup de turisti,veniti de la Iasi,mai exact eram in pelerinaj la manastirile din nordul Moldovei.Cred dupa parerea mea ca era in varsta caci acum cand va scriu imi revine in minte chipul unui monah mai in varsta care era la magazinul manastiri si cu care am schimbat cateva vorbe.As dori daca se poate si nu imi este prea mare indrazneala sa publicati o poza cu el pe pagina voastra ca sa stiu daca e el.Acum cu mai multa ardoare poate ca imi doresc sa vizitez din nou aceasta manastire care a dat pe cei 3 sfinti.Poate ca D-zeu a dorit sa fie asa,ca sa proslaveasca pe cei ramasi prin puterea Duhului Sfant.Rog ca bunul D-zeu sa aseze in ceata celor Drepti si a Sfintilor bunul sau suflet,iar pe voi frati intru aceiasi Credinta cu el sa va mangaie trupurile si inimile de aceasta mare pierdere,el fiind ultimul urmas al Parintelui Cleopa si al lui Paisie de la Neamt.Credeti-ma ca sunt cuvintele cele mai curate pe care le adresez voua,acum cand am citit despre aceasta piedere.Inca o data va adresez umilele mele condoleante pentru plecarea sa din lumea aceasta.”Doamne Isuse Hristoase Fiul lui D-zeu,miluieste-ne pe noi pacatosi fii tai.”AMIN.

 3. PRIN PRONIA LUI DUMNEZEU AM CUNOSCUT SI EU ACEASTA
  OAZA DE LINISTIRE , DE DRAGOSTE,DE SMERENIE CARE ESTE SIHASTRIA PUTNEI. ATUNCI CAND BUNUL DUMNEZEU
  INGADUIE VIN CU TOATA DRAGOSTEA IN ACEST LOC BINECUVANTAT DE DUMNEZEU SI DE PREASFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU SI MARTURISESC CA I-MI VINE FOARTE GREU SA PLEC.FRUMUSETEA LOCULUI ,LINISTEA ,PACEA CARE DOMNESTE AICI TE FAC CU GREU SA TE DESPRINZI DE AICI. IUBESC DIN TOATA INIMA MEA ACEST LOC ,PE ACESTI PARINTI SMERITI SI-L ROG PE BUNUL DUMNEZEU PENTRU RUGACIUNILE ACESTOR
  PARINTI SA MA MILUIASCA SI PE MINE MULT PACATOASA.
  DANIELA

 4. Beautiful place, lovely photos! =D

 5. uh, loc de suflet –
  si ce predici – http://www.sihastriaputnei.ro/index.php?page=Multimedia 0

  it’s a real must …

 6. LA MULTI ANI!

  DIN PARTEA FAM. CRACIUN IONITA si LENUTA.
  SA VA TINA DUMNEZEU VESNIC PUTERNIC si SANATOS MULTI INAITE
  SARUTAM DREAPTA PARINTE STARET~NECTARE~

 7. Manastirea mea de suflet!Ma rog BUNULUI DUMNEZEU SA AJUNG CAT MAI DES IN ACEST LOC SFANT!

 8. Manastirea Sihastria Putnei – manastirea mea de suflet !
  Aici mi-am gasit linistea , aici m-am intors la Dumnezeu , aici ma simt bine , aici traiesc sfanta liturghie in mod deosebit . Aici am invatat smerenia de la deosebitii parinti care slujesc cu atata dragoste. Cat am avut masina veneam aproape in fiecare duminica ,in acest loc sfant acum insa mai greu dar cu ajutorul bunului Dumnezeu tot reusesc sa ajung . Ma rog la Maica Domnului sa le dea sanatate acestor parinti care slujesc aici , sa ne pomeneasca in rugaciunie lor si pe noi pacatosii .

 9. Nu pot sa uit niciodata cit ajutor sufletesc am avut de la acest sfint parinte NECTARIE ,STARETUL SIHASTRIEI PUTNEI.Eram in intuneric si d-lui mi-a aratat drumul cel bun spre lumina care e HRISTOS.Mie foarte dor de linistea ,pacea si de nadejdea pe care ti-o dau acesti parinti din acest sfint locas. Sint departe si nicaieri nu-i ca acasa,mai ales ca la PUTNA in gradina MAICII DOMNULUI.Va multumesc sfintite parinte ptr tot ce faceti ptr mine pacatoasa,ptr noi crestinii ortodocsi,ptr sufletele noastre.Cu plecaciune,binecuvintati si HRISTOS A INVIAT.

 10. HRISTOS A INVIAT.VA ROG SA NU MA UITATI IN RUGACIUNILE VOASTRE PE MINE MULT PACATOASA ARISTITA.VA MULTUMESC DIN SUFLET SI BUNUL DUMNEZEU SA VA RASPLATEASCA FAPTELE.

 11. In prag de moarte si foarte saraci, o familie de romani cu boli cardiovasculare grave se lupta sa-si salveze zilele, Singura lor speranta este Dumnezeu si ajutorul concret al crestinilor de pretutindeni.
  Sa intindem o mana de ajutor acestei familii!
  Bunatatea si milostivirea lui Hristos este in fiecare dintre noi, si prin actele noastre de milostenie si caritate, fata de semenii nostri ne vede Mantuitorul si ne va aduce mantuirea. Contactati familia FERARU Tel: 0761887298
  Contul ce la deschis ptr a primi ajutorul de la handicap in valoare de 33,5 lei este la RAIFFAISEN BANK,

  * in LEI: ro93rzbr0000060001059026 ,si in euro ro72rzbr0000060004438690 cod swift rzbrrobu

  Domnul Mihai Feraru a trimis Redactiei Las Vegas Romanian Journal copii dupa documente care dovedesc starea precara a sanatatii dumnealui si a sotiei, precum si scrisori semnate de Preotul Bisericii Ortodoxe din satul in care locuieste . Iata mai jos scrisoarea prin care Dl. Mihai Feraru ne cere tuturor ajutorul:
  Sunt un om foarte bolnav , eu si sotia mea suntem 2 cardiovasculari, partial sunt paralizat, varsta noastra este de 52 ani, si singura sursa de venit a familiei noastre este doar o pensie pe caz de boala foarte mica si alte venituri nu mai avem, eu cu sotia nu putem efectua nici o activitate, numai Bunul Dumnezeu stie de viata noastra de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oameni cu suflet pentru oameni si care il iubesc pe Bunul nostru Dumnezeu, sa-mi ajute si familia mea greu incercata de atata necaz, Va rog, in numele lui Dumnezeu sa va ganditi ca cineva in grea suferinta asteapta ajutorul dumneavoastra. Dumnezeu v-ar putea ajuta atunci cand veti avea mare nevie pentru ceea ce veti face . Pot dovedi cu acte in regula. Diabetul este f mare imi fac zilnic 2 feluri de insulina de 4 ori pe zi..Dorim sa mai putem merge pe la clinici medicale ptr investigatii si tratament, ori-ce fel de ajutor la noi va fi bine-venit, sub ori-ce forma ar fi.Doamne ajuta , Multumim Anticipat. A-R

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s