Biserica Sfanta Parascheva (Sfanta Vineri)

Sarbatoarea Sfintei Paraschiva, 14 octombrie 2006

Construirea bisericii Sfânta Paraschiva (14 Octombrie) din cartierul Drumul Taberei, Bucureşti, a început în anul 2000, şi de la început a fost proiectată pentru a fi construită cu arhitectura bisericii Aghia Sophia din Constantinopol. La ridicarea ei, au fost credincioşi din Bucureşti care au aşezat la fundaţie cărămizi pe care le-au păstrat din biserica Sfânta Vineri din Bucureşti, dărâmată de comunişti în anul 1986, păstrate de ei în casă în tot acest timp, a fost un moment foarte impresionant. Din anul 1998 până la finisarea bisericii, care va fi probabil anul următor, slujbele se desfăşoară în bisericuţa din lemn. În biserică sunt păstrate şi venerate veşmântul din anul 2000 al Sfintei Paraschiva de la Iaşi şi moaştele Sfântului Teodor Tiron.

The building of church Saint Pious Paraskeve (14th October) from district Drumul Taberei, Bucharest, began in the year 2000, and its project was from the beginning to be built with architecture of Aghia Sophia, Constantinopole. When its raising began, some faithful people from Bucharest put at its foundation bricks from the church Saint Paraskeve in Bucharest that was demolished by communists in the year 1986, that they kept in their home all these years since then, it was a very impressive moment. From 1998 until the church will be finished, probably until next year, the services have been held in the little wooden church. In the church are kept and worshiped the vestment from the year 2000 of holy relics from Iasi of Saint Paraskeve and holy relics of Saint Theodor Tyron.

Linkuri:

Sfanta Vineri – biserica reinviata

Acatistul Sfintei Cuvioasei Maicii noastre Parascheva – text

Cuvioasa maica noastră Parascheva cea nouă

Cantari pentru Sf. Cuv. Parascheva

Sfanta Cuvioasa Maica noastra Parascheva – iradierea luminii lui Hristos cel inviat

30 decembrie 2007

29 decembrie 2007

Reclame

3 responses to “Biserica Sfanta Parascheva (Sfanta Vineri)

  1. Pingback: Ce cauta romanul pe google pe 10 octombrie « PENTRU CEEA CE AR TREBUI SĂ FIE NOUA GENERAŢIE

  2. este o biserica foarte frumoasa si tot odata foarte impunatoare

  3. Asa este, este intradevar foarte frumoasa, si unele dintre putinele biserici din Bucuresti noi, care sunt si mari, incapatoare. Cred ca e mare nevoie de astfel de biserici in Bucuresti, la cat de multi suntem aici. De asta cred ca nici nu sunt asa de impunatoare bisericile din orasul acesta in crestere, pentru ca sunt mici.

    In Kiev, o alta capitala fost comunista, poti vedea o biserica, cum este cea a MAnastirii Sfantul Mihail, cred ca si de la 1 km, de langa Sfanta Sofia, in Bucuresti sunt foarte multe ascunse de blocuri. Multe din blocuri au fost construte special pentru asta, sa ascunda bisericile, cum e la Patriarhie.

    Biserica Sfanta Parascheva se impune foarte frumos in zona.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s